Friptura de vita cu taitei Dan Dan

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 4 Dec 2015 | 3051 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru friptura:
  • 1 bucata de 250 grame friptura de vita
  • 1/2 ligurita piper Szechuan
  • 5 condimente chinezesti
  • 1 bucata de 2 cm de ghimbir proaspat
  • 1/4 chili
  • 1/2 catel de usturoi
  • 1/2 lime
  • cateva tulpini de coriandru proaspat
  • Pentru mazare:
  • 150 grame mazare pastai (sugar snaps)
  • 1/2 lingura sos Hoisin
  • 1/2 lamaie sau lime
  • Pentru taitei:
  • 3 linguri ulei cu chili
  • 2 linguri sos de soia
  • 1/2 catel de usturoi
  • 1/4 legatura de coriandru proaspat
  • 4 fire de ceapa verde
  • 200 grame taitei cu ou
  • 1/2 cub concentrat bio de vita
  • 1/4 lime
  • miere
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de vita cu taitei Dan Dan:

Se aseaza carnea pe un tocator si se presara sare si piper. Se marunteste piperul Szechuan cu ajutorul unui mojar. Se aseaza cate putin in 2 boluri si restul se presara peste carnea de vita impreuna cu 5 condimente chinezesti. Se stropeste totul cu ulei de masline si se maseaza condimentele in carne.

Se imparte chiliul tocat intre cele doua boluri, impreuna cu sosul de soia, uleiul si usturoiul.

Se frige bucata de carne pe un gratar fierbinte la foc mare cate 2 minute pe parte pentru o friptura in sange sau in functie de preferinte.

Se fierbe mazare in apa sarata cateva minute.

Se toaca ceapa verde rondele si se imparte intre cele doua boluri.

Se stropeste un tocator curat cu ulei de masline si se aseaza friptura deasupra. Se rad fin ghimbirul, usuturoiul si chiliul peste friptura, se stropeste cu suc de lime si se lasa la odihnit.

Se aseaza sosul Hoisin pe un platoru si se intinde cu o lingura pe toata baza platoului. Se stropeste cu suc de lime si ulei de masline si se aseaza mazarea deasupra. Se mai stropeste cu putin ulei de masline si se amesteca in momentul servirii.

Se fierb taiteii in apa in care a fiert mazarea, impreuna cu cubul de concentrat.

Se stoarce putin suc de lime in fiecare bol si se adauga si putina miere.

Se taie bucata de friptura in fasii de 2 cm grosime si se imbraca in sosurile scurse pe tocator.

Se impart taiteii intre boluri si se adauga si putin din apa in care au fiert.

Se servesc imediat cu mazare si fasii de friptura, presarati cu frunze de coriandru si suc de lime.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vita cu taitei Dan Dan" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (9)

Bunica 1

04.12.2015, 16:22

M-ai cam pierdut Stiu eu foarte bine cum stă treaba cu carnea de vită,da n-o pot mânca așa în sânge.

Rocsi 1

04.12.2015, 20:27

Ce bine arata!

Satisfyyourcravings 1

05.12.2015, 16:05

Bunica, si mama mea are aceleasi preferinte. :*

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Clatite pufoase reteta - a la Jamie Oliver